Unforgettable Day




Daisypath Anniversary Years PicDaisypath Anniversary Years Ticker

Daisypath Wedding Ticker

Monday, March 28, 2011

Nasi Goreng Kam Fung

Alamak, rajin pulak aku memblog neh.. ok yang ini request from my friend MAI yg stay di US, dia nak resepi ini. it is just a simple resepi seja mai, harap2 ada kangkung jg di US tuh ya dang.. hihi

NASI GORENG KAM FUNG

BAHAN A

3 cawan nasi putih
**1 bawang merah
**2 ulas bawang putih
**1/2 t/s udang kering + bilis (tumbuk lumat)
3 batang cili padi
sedikit isi ikan masin tenggiri
5 Batang sayur kangkung
REMPAH SOS (1 sudu sos ikan,kicap manis,cili boh,Sos Tiram )

CARA MEMASAK

- tumis bahan yang telah ditumbuk dan letak REMPAH SOS
- masukkan cili boh- letak isi ikan tenggiri, cili padi
- Masukkan Nasi dan kangkung sebatikan semua
- Siap untuk dijamah
- Lagi sedap letak Sambal MELETOP
( hihi sempat promote sambel lg aku neh )

nota kaki : kalau nak nasi goreng tu sedap, time goreng nasi tu penyet2kan nasi keatas bahan2 tumis bagi sebatikan rasa dengan bahan tumis . :)

6 comments:

LiFe Is BeAuTifUl LyRiC said...

Kam Fung tuhhh... bak sepinggan..

My New Life Begin.. Be a good Wife, daugther , Eldest sister and Future Moms.. said...

yeah.. naa sepinggan.. abeskan yew. kekeke

dunia maiza said...

memang sedap la sambal tu hehe..buat nasi goreng memang meletops..

My New Life Begin.. Be a good Wife, daugther , Eldest sister and Future Moms.. said...

thanks dik.. :) hehehe

~izan~ said...

meleleh air liur ni tgk..dapnyer..yum yum...

zures said...

I LIKE NASI GORENG KAMP FUNG..HEHEHE