Unforgettable Day




Daisypath Anniversary Years PicDaisypath Anniversary Years Ticker

Daisypath Wedding Ticker

Thursday, April 1, 2010

Tiba2

Salam..

duh lamanya tak memblog.. rindu dan mmg bnyk perkara yg mau ku kongsikan ceritanya..
pertama sekali tentang kerja ku sekarang.. sejujurnya cerita tentang amanah yg diberikan untuk ku dalam pekerjaan ku sekarang ini masih tidak dapat ku laksanakan sepenuhnya dan perasaan serba salah selalu menyelubungi perasaan sebab gaji yang ku terima.. soal pembahagian masa dan juga terdapat kekangan kemudahan menyebabkan setiap soal kerja terpaksa ku tangguh2.. tengok perasaan murid sendiri yg sudah bersemangat membara mau belajar sesuatu yg baru membuak2 tapi mau nda mau buatlah apa yg termampu.. manual pon manual la.. at least pelajarku bisa membezakan antara komputer dan laptop dan kenal peralatan dan fungsi alat2 tersebut.. ya soalnya i did my job.. and the next i'll insya Allah.. i'll fight untuk dapat hak sekolah ini.. Lab / Pc kan.. at least i dah usahakan sepanjang khidmatku.. mmg tidak ku nafikan ramai rakan sejawat mengeluh dgn keadaan dan kekurangan peralatan dan juga macam2.. tapi please lah geng.. they all pay us.. thinklaa.. tak pon sharing the knowledge.. jgn makan gaji buta.. ( Lu FIkirlah sendiri !!.. bukannya apa ini soal Amanah.. dont politic our job/post.. aku pon kadang2 stuck juga .. tp alhamdulillah .. i keep asking ppl around me.. use the internet more wisely.. kadang2 naik fed-up jg bila nmpk rakan2 sejawat kita ini buat sekolah ini mcm dorang plak yg majikan disana.. ( Lu fikirlah sendiri !! ) ntahlah malas nak cakap.. nanti dijadikan isu besar plak.. apa yg aku nak nasihatkan.. if you really cannot do this task with giving mcm2 alasan.. resign jeklah .. ramai lagi orang diluar sana nak kan post ini.. betul tak ( maaflah sapa2 rakan sejawat yg terasa.. aku tak bermaksud nak mengata.. ini reminder for myself ) ive to talk about this.. sebab ini soal amanah.. dan jgn sampai nila setitik susu sebelanga rosak..!!..

ke2---> kulitku dah hitam sekarang ini.. sebab apa.. aku volunteer but at the same time diminta jadi coach our school netball team.. Yay.. dah lama resign pon but i give my best to the school. kira sumbangan kecil ku juga kan.. it is the 1st time my school join netball match.. betul bah??? hihi.. no wonder lah bila suruh main untuk 1st latihan semuanya hancurssss.. ya totally zero.. ive to teach them from A-Z, the law and regulation and last the skill.. phewwww .. keluar semua allergic coz im sweat a lot lebih2 lagi ambil one of the product ( hihi sempat lagi aku promote neh , sabar sejalah ) Alhamdulillah sedikit ku banggakan tadik.. bila dorang buat mini match dgn One Of The Best Netball.. last year winner netball .. pemain ku dpt 2 goal.. 2-21.. hoho.. at least kosong tu pecah bah.. stamina boleh tahan..tp lack of skill.. ( aku rasa kalu dr bulan januari latih mmg leh buat skill profesional bah tuh ) well its oklah.. lepas latihan selalu pesan.. balik rumah jgn lupa bersih badan, tidur dan buat ulangkaji.. jumpa cikgu yg mana2 kelas kamu tidak masuk.. tanya cikgu mana2 bab kamu tertinggal.. tanya cikgu kalau hari ini atau esok, lusa tulat ada ujian.. dan bla..bla.. hari2 aku cakap mcm tuh.. tapi tak taulah kalau anak murid ini buat ke tak? should i remind them everyday!!.. ada rasa serba salah kalau prestasi menurun.. lagi pon kebanyakkan semua student standard 6.. duhh budak UPSR bah.. ya .. of course i am.. should remind them.. follow up them.. monitoring them.. mcm tu lah kerjaya cikgu.. waktu ujian MTest.. dalam insak pon ada soalan yg membabitkan soal amanah.. kejujuran.. dan mcm2 lah.. so the praktikalnya mcm inilah.. tapi sedih betul kalu ada cikgu yg tak bagi support.. marah sebab studentnya ikut sukan sebab tertinggal kelas , ujian la.. jgnler marah.. supportlah dorang.. bimbing.. ajar dorang macamana manage time.. ntahler.. susah nak ckp.. kalau sekolah besar tak kisahlah neh.. cuma satu kelas jek.. tahun 1-6, 6 kelas jek.. satu kelas pon tak sampai pon 40 orang.. faham2 sejalah kalu sekolah kg, sukan pon bukannye sepjg tahun,.. ntahler ( Lu fikirlah sendiri )..

ke3-->soalnya apa sekarang ini.. thinking about my future..myfamily ( i mean me and my hubyy) Alhamdulillah.. dah buat kata sepakat.. mmg kena diskuss.. walaupun kadang2 ada perbalahan.. dan mmg akulah yg paling keras kepala.. tp syukurlah dapat suami yg lembut dan memahami.. diawal pernikahan ini mmg bnyk berbincang.. take n give.. kadang2 aku lah yg selalu nak menang.. kenapa ar??, kasihan juga sama hubby.. nasib baiklah everyday jogging.. kurang sket my stress.. hubby jugalah yg selalu galakan.. sokongan.. , sekarang ini dah hampir setahun kami menikah.. dan proses saling memahami, mengenali diri masing itu jugalah akan berterusan.. walaupun hubby anak sulung.. tp dia mmg selalu mengalah.. itulah dia.. mmg dah tabiat / sikap dia kepada adik beradik dan keluarganya begitu.. itulah buat aku jadi kasih dan sayang serta cinta makin terus kembang ( duii ayat tu bah. bikin muntah ) hihi..

oppss oklah.. cukuplah luahan rasaku setakat ini.. esok kena bangun awal.. nak sediakan bfast untuk my anak2 ini.. lebey2 kpd ustajah intan terpilih.. kasihan dia.. terlalu awal dia menjangka tanpa kehadiranku untuk tahun hadapan.. kak macamanalah ni kalu kak teda sudah disek..??.. nda palah intan, doa seja kak dpt tu kpli bule jg kak minta balik disek tuh.. hihi macamlah bule dpt bah.. oklah next time.. kalu mood memblog ku ada.. akan ku coretkan jg kata2 manis.. well reminder to all my rakan sejawat.. hantarlah bah blog sekolah kamu tu cepat sama kpkk..?? aisshh susah betul kan mau belajar new knowledge.. aishh kawan seorang tu yg tengah preggy pon bleh kluar bandar semata2 mau pg cyber, jumpa sama kami bule belajar.. apatahla lagi kamu yg masih muda remaja.. teruna dan dara.. susah sangat kah?? resign jak bah.. susah2 jak.. ( marah neh..marah ).. hihi.. :P klah.. nitey nite.. gud nite.. m

1 comment:

MSS LaWLiET said...

Salam... Muahua3.. A nice story to share.. d(^^,)