Unforgettable Day




Daisypath Anniversary Years PicDaisypath Anniversary Years Ticker

Daisypath Wedding Ticker

Friday, April 2, 2010

Cerita Bosan Aku..~~

Assalamualaikum..


Lagi-lagi cerita bosan aku ini.. apa ku kisah .. blog aku kan.. ikut suka hatilah mau taip apa pun..



1st---> oh hari ini mmg letih.. dari jam 5pagi ke 12 tghari aku non stop.. bangun awal pagi lepas solat terus masak meebehon goreng dan buat roti sandwich untuk bekalan makanan pemain2 bola jaring. Ada 12 orang semuanya.. Nasib baiklah dah biasa buat katering ( cheehh puji diri sendiri lagi bah ).. terkejut ustajah intan.. bila aku kata aku yg prepare sendiri.. kata ku pada ustajah slim tuh " intan kak nda beli kuih tau dari Kg Air mcm intan pesan tuh " kak buat sendiri sarapan ini.. bila ku tengok budget yg diberikan ( ini pon atas belas ehsan guru K0-K ) mmg enda lah cukup buat makanan murid2.. kasihan.. walaupun aku latih pelajar2 ini dengan garang /strict tapi mmg sayu jugalah bila tgk dorang ini kebulur kelaparan, berhenti selepas main, ya lah betul2 faham dgn situasi mcm ini ( aissh sedey plak aku terkenang diriku dimasa alam persekolahan dulu ) hihi.. kasihan.. tadik pon ust. intan bagi budget lagi untuk makanan esok. untuk kali terakhir mereka latihan.. harap2lah lekat jg apa yg di ajar.. dan harap2 semua pelajar datang esok ke padang.. sbb hari ini easter day.. so non muslim kena pegi church.. dan penat punya pasal.. aku pon tetido bila terjaga dr tido.. aku ingatkan dah hari sabtu.. kelam kabut keluar siap marah hubby lagi napa tak kejutkan aku awal2.. ingatkan dah jam 8 pagi.. rupa2nya br jam 4.30 petang hari jumaat.. aduhhh.. hilang ingatan ku sekejap.. hohoho


( ehsan dari internet )

2nd--> just now br jak balik dr Milimewa.. beli groceries untuk esok, dan malam ini hubby mau makan meebehon goreng jak, sebab beehon tadik dia kata sedap..tp tinggal sket tak puas makan katanya,. jadi nak tak nak masak sejalah.. habis sebungkus yg ku masak dimakannya.. biar betul suamiku neh, tu belom lagi sup ketam+cream jagung..kesian myhubby . esok nak masak nasi goreng sardin kata intan.. hihi.. mengidam agaknye budak intan neh.. takpela.. senang.. bab masak neh kalu aku ditika mood yg bagus.. sedaplah tuh.. hihi kata hubby.. kalau sayang masak jgn bagi dia bad mood.. nanti kalu bad mood.. mcm takde rasa nanti.. atau pun mesti ada yg terlebih garam ke.. terlebey ajinomoto.. tp kalu sayang mood bagus.. masak simple pon boleh sedap.. hihi. pandai hubby ku tu ambil hati sayang dia.. ;) ( kembang cik kak kita neh ) takpelah mcm tu lah kalu suami isteri kan.. bukan time blom kawen puji melambung2.. dah kawen diherdik plak isterinya.. syukurlah alhamdulillah.. setakat ini suami semakin menjiwai karakter seorang suami yg baik.. ic man.. mestilah kan... dan aku sebagai isteri juga kena turut sama.. semoga rumahtangga kami sentiasa dalam keadaan mawwadah dan warrahmah Amin Ya robb..

oklah..esok ada latihan bola jaring lagi .. final countdown.. doakan kejayaan anakmurid ku ini.. takpelah kalu tak menang pon.. at least ada jaringan dari dorang.. insya Allah.. :)

2 comments:

LiFe Is BeAuTifUl LyRiC said...

pandai ko main bola jaring ehh..aku x geti taw.. gol tuh pernah hempap kepala aku masa jadi GD..pas tuh tobatt dahh...x mau main..

My New Life Begin.. Be a good Wife, daugther , Eldest sister and Future Moms.. said...

haha.. tu favourite games aku old time school dulu needa.. tu yg buat aku jd dayang senandung versi 90-an.. hahaha.. tp mmg best.. smpai urat pergelangan kaki aku neh takle blik dah kedudukan asal sbb terseliuh dan lmbt urut.. tetiba2 je leh terpeliot time jalan2.. hahaha