Unforgettable Day




Daisypath Anniversary Years PicDaisypath Anniversary Years Ticker

Daisypath Wedding Ticker

Monday, May 16, 2016

cari ikan...???

assalamualaikum
selamat malam
10.29 PM
16 Mei 2016

awal pagi suami ajak keluar pergi pasar, ya seperti biasalah bah kalau sudah start berniaga ini mahu enda mahu kena keluar cari bahan-bahan, keluar sahaja enda sempat sarapan, kalu sarapan lagi tu confirm2lah rehat, baring sekali keluar mahunya jam brapa? sebab tauke ikan tu dah cakap kalau mahu ikan bakulan / kayu kena datang awal pagi.. nah nasiblah waktu datang tu ikan kena punggah dari kapal so dapat lah ikan fresh tapi harga sudah rm5.00 sekilo, dan jenis ikan tuna tu pulak rm5.50, sotong dapat rm7.00.. syukur alhamdulillah sotong tu mahal dpt murah juga.



nah nampak kamu muka ku tuh.. menampakkan kepanasan yang melampau, dan pusat pemunggahan ikan belakang tu nampak kapal besar tuh, dan juga ikan bakulan / kayu yang segar bugar tuh.. penuh satu besen. amek ko, dalam plastik lagi. 45kg semua. haaa amekk.. belum campur sotong pensel jenis yg panjang2 tuh.. hehehe sedap ko buat sambal sotong makan dengan nasi lemak siapa mahu nanti aku delivery, nasi lemak dengan sambal sotong variasi medan. ngeee... confirm berasap2 telinga. weeee... dan dibawah tu lah gambonya lauk pauk

lauk pauk of today for dinner
sotongmasakitampedas
ikankayumasakterjun / masak rebus / masak pindang
sayur buncis goreng pon sodapp..

memandangkan tengahari sudah tahap kebulur memang nak tunggu balik rumah nanti sempat lagi perang lakibini so setelah dipersetujui dengan bajet2 yang ada kami makanlah diluar, bajet rm13 oklah kan. hehehe.

dan juga sempat merembat 3 parfum 10% discount, rm121. wawa terbang duit gue. nda pa lah lepas ini cari side income jual ais krim mangga pulak.

so ini jelah yg aku mau cerita, malas mo cerita panjang sangat dah terlalu panjang pon shizan, daaa.. good nite..

1 comment:

شركة المثالية said...


شركة المثالية للتنظيف تسعد بتقديم خدماتها لعملائها بالمنطقة الشرقية خدمات تنظيف خدمات مكافحة حشرات خدمات تسليك مجاري المياه للمطابخ والحمامات جميع الخدمات المنزلية تجدونها مع شركة المثالية للتنظيف بافضل جودة وارخص الاسعار بالاعتماد علي كافة الادوات الحديثة والعمالة الماهرة

شركة المثالية للتنظيف
شركة المثالية للتنظيف بالدمام
شركة المثالية للتنظيف بالخبر