Unforgettable Day




Daisypath Anniversary Years PicDaisypath Anniversary Years Ticker

Daisypath Wedding Ticker

Tuesday, October 4, 2011

kisah Aku dan Gerai


Opps seminggu menyepi kan.. Almaklum bzlah katakan minggu pertama berniaga pulak tu ... ;)

Last week start meniaga hari rabu, selasa tu pasar malam di pekan tomborungus tapi ada tragedi ribut taufan yang berlaku kat filipina baru2 ini, kami didaerah kudat ni pun dapat tempias taufan ,alhamdulillah tiada apa2 yang tidak baik menimpa tapi yang kasihannya terkena betul di tapak peniaga, habis jualan berterbangan, meja dan khemah koyak disebabkan angin yang kuat. suami sempat juga tolong menyelamatkan barang2 jualan peniaga yang lain. nasib baiklah waktu tu kami lambat meniaga, sampai jek kat tapak tengok semua penjual dan pelanggan belarian cari tempat untuk berlindung dari hujan. kalau tak memang tak tau lah kejadiannya periuk ntah ke mana, tutupnya terbang ke mana..

terkeluar tajuk pulak, hihi iklan kan so back to the content kami start berniaga rabu minggu lepas, mula2 berniaga memanglah tak habis sebab orang baru kan.. jiran2 niaga sebelah pun cakap macam tuh takpe pelan2 lagipun tempohari tak sempat nak promote kat return customer di pasar malam selasa gara2 angin taufan tu.. dan semalam dah edar flyers.. ( guna flyers tueee jual kat pasar malam ) hihihi , customer pun tak perlu tunggu malam selasa nak makan. datang je tapak lokasi baru untuk menikmati laksa kami.


Gerai kami :)
ribut di pekan tomborungus

tutup gerai
oklah nak siap2 dulu.. kejap lagi nak turun gie buka gerai.. get readyyyy... :)

2 comments:

~izan~ said...

kalau ribut2 mesti kita risau kan sbg peniaga..

semoga izan n suami sukses selalu dm dunia bisnes ni.. seronok kan bisnes2 ni =)

My New Life Begin.. Be a good Wife, daugther , Eldest sister and Future Moms.. said...

ya betul tuh izan.. alhamdulillah tiada apa2 yang menimpa.. Amin2 ya robb semoga buzniz kita berjalan dgn sukses ya. thanks izan.