Unforgettable Day




Daisypath Anniversary Years PicDaisypath Anniversary Years Ticker

Daisypath Wedding Ticker

Tuesday, November 16, 2010

cerita macam2 aku

salam..

hehe.. lagi cerita yg dah basi.. tapi suka hati ku la kan nak taip dah blog sendiri.. hihi
hari ini aku cubalah try2 masak laksa nyonya melaka.. kebetulan hari tu selepas je ujian mtest tuk kpli , my hubby teruslah check out dari hotel then menuju ke 1B kebetulan ada barang nak beli disitu so terus singgah jap tuk makan2 kat satu cafe tuh. Apple cafe.. i pon order laksa melaka, memang sedap n marvelous tak taulah selera korang kan yg makan. tapi aku mmg suka makan pelik2.. takdelah pelik kalu yg dah biasa makan. dijadikan cerita sampai sekarang aku masih terkenang2 dengan laksa tuh.. nasib baiklah waktu aku makan tu aku dok fokus rasa dan bahan2 dalam laksa tu..

Ok fine dan sebab aku masih terkenang2, aku dengan rajinnya surfing di internet (THANKs FOR THE INTERNET ) dapatlah resepi tuh dan terus check bahan2 dalam peti sejuk OMG, langsung tiada.. ok fine.. janji ada rasa2 laksa nyonya melaka tuh cuma bahan penyeri jek yg tiada yang lain ada. so aku pun mengubah bahan2nya.. ( apapun nak minta maaf pada anak peranakan nyonya melaka dan juga sewaktu dengannya sebab dengan suka hati aku mengubah bahan2nya pulak oleh kerana kekangan bahan dan juga masa nak pergi ke pasar ..maafkan aku ye .. hihi ) dan hasilnya adalah ini.. tada

check it out
**

**

**

**


laksa nyonya melaka ikan tenggiri
(sapa2 yang mau resepi ini nanti inform je .. hihi )

dan juga dipendekkan cerita.. bukan nak menunjuk2 ya.. terima kasih for my hubby atas present for my beday.. 27 oktober.. i love u so much suamiku..

iphone and the ring.. ;)

kasihan my hubby.. sanggup kumpul duit gaji nak beli untuk isterinya.. sebenarnya bagi hadiah neh pun sebab katanya nak menghargai pengorbanan seorang isteri .. banyak sangatlah aku berkorban neh yek.. hihi..

DAN JUGA, NAK UCAPKAN SELAMAT HARI RAYA AIDILADHA UNTUK SEMUA SAHABAT BLOGGER .. MAAF ZAHIR DAN BATIN ;)

2 comments:

MSS LaWLiET said...

Salam.. Hai Kak, salam Aidil Adha juga.. Masih angin Raya Haji bah ni kan, hua2..

Memang gempaq lah tu.. Bahaya tatap lama2 tengok makanan tu terutamanya IPone 4! XD

Ohya, saja mau bagitau akak ni yang aku ada tag akak sebagai calon pemenang "GiveAway Domain from MelRomeo.com"

Akak baca lanjut sini ya:
http://msslawliet.blogspot.com/2010/11/giveaway-domain-from-melromeocom.html

d(^^,)

My New Life Begin.. Be a good Wife, daugther , Eldest sister and Future Moms.. said...

hahaha..
ooh bule bah kalu raya seja..
neway .. howyaaa..
bule2.. nanti kak masuk link mu k.