Unforgettable Day




Daisypath Anniversary Years PicDaisypath Anniversary Years Ticker

Daisypath Wedding Ticker

Tuesday, July 6, 2010

12 - 15 Julai ke Pulau Banggi Kudat Sabah



Assalamualaikum....

duh.. minta maaf bukan sengaja tak nak memblog.. tapi busy sket dgn kerjaya ku ini
icman.. banyaklah busymu.. apapun sahaja nak inform..
start the date of 12 until 15 Julai i am going to banggi Island.. Alamak apa punya orang kudat neh..
pulau dekat area sendiri pun tak pernah pegi.. itulah saya.. bukan apa.. emak saya tak berapa berkenan kalu saya pergi melancong ke pulau2 neh.. kalau atas alasan nak pergi tgk pantai, atau laut.. depan rumah saya mmg menghadap laut pun.. lagi chantek kalau bila bulan pernama .. ya betul2 naik menghadap lautan itew.. memang romantik sangat.. itu komen daripada penyewa rumah saya yang duduk kat atas tuh.. hihi.. tapi memang diakui suasana begitu amat romantik..

oh balik pada topik asal.. pergi ke pulau banggi neh bukan nak bercuti tau.. tapi atas urusan kerja..sebenarnya fobia lagi nak ke laut dengan tragedi hari raya haji yang karam sekeluarga.. tapi insya Allah .. kami pergi dengan di apit oleh tentera dan juga polis marin.. polis PGA.. ya kah tuh.. harap2 le.. sebab menteri nak datang bagi laptop kat pelajar pulau banggi.. free tau.. ;),

dan kami akan buat Camp ICT selama 3 hari.. percuma .. tak payah bayar.. hahaha.. dan alhamdulillah kami kesana pun.. semua ditanggung beres tak perlu keluarkan apa2 perbelanjaan cuma perlu bawa makanan tambahan, sebabnya harga2 barang kat pulau tu memang mahal giler.. ( hihi ada experienced sebab dulu kerja kat kontrak kat KPDNKK ) so taulaa sket2. kan

SO apa2 pun esok tunggu tentatif dan list yang perlu disediakan.. apa2pun laptop, broadband ( oh aku kena bayar dulu bil broadband neh ), kamera.. handycam.. ( hmmm ) oppss esok kena buat list laa kalau gitu.. senang sikit . serba sedikit ubatan2.. alamak.. sejak aku jadi isteri ini.. aku begitu cerewet bab2 gini.. ngeee.. faham2 ajelah.. hubby ku kata.. cerewet betul isteri manja ku itew.. takpe.. persiapan awal kan..

oklah.. apapun.. doakan saya pergi dan balik.. insya Allah.. tawakal padaNya.. tak sabar nak naik feri ke pulau banggi pulak.. selama neh cuma naik feri ke labuan dan brunei.. hahaha.. dekat2 depan mata tak nak pegi pulak.. pintar- pintar.. hahaha..

orait po.. salam mesra dari saya.. terlebey excited neh.. tapi sedey sebab berjauhan dgn hubbyku selama 4 hari tuh. sabar ye..

2 comments:

sweetie2010.blogspot said...

Salam kenal, salam persahabatan

selamat bercuti ke pulau impian, semoga mendapat kenangan manis disana.

My New Life Begin.. Be a good Wife, daugther , Eldest sister and Future Moms.. said...

salam perkenalan juga dear sweetie
hihi.. tak bercuti pun..
pergi kerana urusan kerja
apapun.. insya allah doakan pemergian saya disana.. selamat pergi dan balik.