Unforgettable Day

Daisypath Anniversary Years PicDaisypath Anniversary Years Ticker

Daisypath Wedding Ticker

Thursday, March 24, 2011

Resepi Ikan Putih Masak Steam Halia bercili


salam
Hari ini takde idea pulak nak memposting.. so just ambil gambar resepi dari album masak kat facebook.. apapun nak wish kat adik sepupu saya yang cantek manis tu miss patricia lynette yang dah lulus SPM dengan cemerlang. Apapun saya tetap bangga dengan dia. fighting.. chaiyo2.. ok apa2pun layan resepi ini.. yg biasa sahaja.. ;)

Bahan- Bahannya
2 ekor ikan putih siap di siang
1/2 kicap cair soya
1/2 sudu sos tiram
1 bawang holland di potong2
sedikit garam dan gula


Bahan-bahan dikisar
5 batang cili merah
satu sudu cuka
2 batang serai
5 biji cili padi
1/2 inci halia
3 ulas bawang putih
1/2 sudu lada putih
3 batang daun selasih

cara memasak.
Letakkan ikan dalam foil
Peramkan ikan tadi dengan sos dan bahan kisar dalam 15 minit
Letakkan bawang holland
setelah masak letak sedikit air perahan limau
sedia untuk di steam

No comments: