Unforgettable Day
Daisypath Anniversary Years PicDaisypath Anniversary Years Ticker

Daisypath Wedding Ticker

Monday, November 30, 2009

TRAGEDY BOT KARAMSALAM ..
MESTI SEMUA TAHU PASAL TRAGEDI NEH KAN..
AKU RASA MMG TRAGEDI YG BERLAKU INI ADALAH YG PALING MENYEDIHKAN PADA TAHUN 2009 DAN PENUTUPAN TAHUN NI
.
PLAK DITAMBAH KEJADIAN SEWAKTU HENDAK MERAIKAN HARI RAYA KORBAN
DAN SEBILANGAN YG TERKORBAN JUGA DIKALANGAN AHLI KELUARGA.
MUNGKIN INI SEMUA TAKDIR DARINYA MENGUJI KETABAHAN SI KELUARGA PARA AHLI MANGSA.. DAN JUGA MUNGKIN ADA HIKMAH DISEBALIK KEJADIAN.

TRAGEDI YANG BERLAKU PADA PETANG KHAMIS, JAM 5.30 PETANG, KAPAL YANG SARAT MEMBAWA BARANG2 BINAAN, HABIS KARAM SEMUANYA APABILA OMBAK SETINGGI 2 METER MENGHENTAK KAPAL TERSEBUT.

BETUL MENYAYAT HATI PARA KELUARGA DAN SEKARANG INI AHLI2 KELUARGA BERPUSU2 MENUNGGU DI HADAPAN PINTU KAMAR MAYAT SEMATA2 INGIN MENGECAM PARAS FIZIKAL PARA MANGSA.. SEDIH KAN..

KEBETULAN MANGSA2 INI JUGA KELUARGA FRIENDS OF MINE.. TIDAK DAPAT DI UNGKAPKAN DENGAN KATA2, SEKIRANYA KALAU KITA SENDIRI BERADA DI SITUASI MEREKA.. KEHILANGAN ORANG2 YANG TERSAYANG, SEDANGKAN ORANG YG TERSAYANG DI PERLI OLEH ORANG LAIN KITA LAGI TERASA INI KAN PLAK KEHILANGAN SESEORANG.

LAGI MENYEDIHKAN.. SAHABAT BAIK PADA SUAMI SEPUPU SAYA YANG BARU BERNIKAH BEBERAPA BULAN YG LALU DAN KEBETULAN PLAK ISTERI DAN JUGA MERUPAKAN MANGSA TRAGEDI TERSEBUT TENGAH MENGANDUNG ANAK SULUNG MEREKA..

"YA ALLAH.. AMPUNKANLAH DOSA2 MEREKA,TEMPATKAN MEREKA DIKALANGAN MEREKA YANG BERIMAN, BERIKANLAH KEKUATAN DAN KETABAHAN PADA KELUARGA SI MANGSA UNTUK LEBIH TABAH DAN REDHO MENGHADAPI SEGALA UJIAN DAN DUGAAN DARIMU.. AMIN YA ROBB.. "

p/s--> Insya Allah, kalau boleh setiap kali kita ingin melakukan sesuatu jangan lupa berdoa, kalau tak ingat doa pun, sekadar kita mengucapkan bismillah dan akhiri dengan Alhamdulillah, tapi kalu boleh biasakan lah, biar jadi amalan kita, kalau lagu kita boleh hafal takkan lah doa sependek macam nih kita susah nak hafal kan.. :)

doa ketika kapal ( doa Nabi Nuh ketika Menaik Bahtera )

"Dengan nama Allah bergerak lajunya dan berhentinya” – “Bismillahi majrayha wa mursaha” ( surah Hud[41] )

2 comments:

LiFe Is BeAuTifUl LyRiC said...

Bila dgr berita nih ..mesti sku igt dkt ngan tmpt Eizan nih..

Bila bulan 12 nih elakkan lah pegi pantai.. terigt aku kes Tsunami..

My New Life Begin.. Be a good Wife, daugther , Eldest sister and Future Moms.. said...

tu lah needa.. betuul menyedihkan dan menyayat hati.. skrg masih dlm carian.. ada brapa org lagi yg blom ditemui.. :(